Álmodj királylány!

Boldogság gyere haza, késő van gyere haza, honnan jössz nem érdekel, gyere haza csak ennyi kell! Cserháti Zsuzsa feledhetetlen dala az életen elkísér!

Álmodni, álmodozni jó, a csodában hinni kell, hinni jó, hisz nem tudhatod mikor mi válik valóra, s hol ér utol a szerencse vagy a sors! Minden ember egyforma élete kezdetén és mégse! Már a körülmények is különbözőek, milyen égtájra, hova és milyen családba születtél le stb. Az élet vége szintén egyforma minden ember számára és mégse, de ez is csak a körülmények miatt! Van aki jó helyre érkezik és életében is a siker, pénz dominál, mindent megkap és nem kell tennie érte semmit! A másik véglet, aki nehéz családi körülmények között találja magát és egész életében gürcöl, harcol és nélkülözik, bármit megtesz , mégse halad sehova és mostoha gyermeke a sorsnak.

Talán mindkét ” emberféle ” egyenjogú lehetősége a boldogságról álmodozni, álmodni és várni, kérni, tenni érte! Oly nehéz az élet mostanság mindenféleképp, kapaszkodni kell abba, mi elérhető! Mert a boldogság igenis elérhető álom, csak akarni kell és nem árt, ha valamicskét teszünk is a beteljesülése érdekében! Mit tehetünk ezért? Észre kell venni azt a pici csodát, mely a boldogságot jelenti nekünk! Ez lehet a munka, a családi élet, egy program vagy tanulás, bármi amit épp csinálunk vagy átélünk! Ha kicsit lassítunk a mindennapok rohanásában, észre vehetjük és megélhetjük, mi boldoggá tesz akárcsak egy pillanatot, de talán többet is!

Az álmokkal a csodák láthatóvá válnak, épp, mint a mesékben! A királylány is álmodik a szerelemről, a királyfiról, a hetedhét országról, s álma beteljesül! Mindent megkap mit szeretne, s boldogan élnek, míg meg nem halnak!

Vissza az előző oldalra