Bábelőadás

Olykor azon gondolkodom, hogy miként tudjak örömöt okozni neki, ki számomra a legdrágább kincs! Léna a szeretett unokám már nagycsoportos és szépen mond verset, énekel és magán költeményt előad.

Meséhez mesehősök kellenek, így leltem a bábokra, amelyekből volt sokféle.

Nosza, végig néztem a lehetőségeket. A csoportokba szedett jó minőségű és szép bábok között volt fej, kéz és ujj báb. Arra gondoltam, hogy Lénának nagy öröme telik benne, ha kezére húzhatja az állat bábokat, így mellettük döntöttem. Kiválasztottam a Fifi kutyát, rókát, nyuszit és kisegeret, s meg is rendeltem rögvest. Nem tudom, hogy a többi állatnak miért nem volt neve, de ezen könnyen segítettem. Róka Rudi, Tapsifüles és Cinike névre kereszteltem a nekem is tetszetős állatkákat.

A gyors, pontos szállítást nagyra értékeltem és szerda este a messenger jóvoltából kis gazdájuknak bemutattam őket! Léna kíváncsian várta, hogy kik azok, akik szeretnék megismerni őt, s vajon kiknek lesz a gazdája? Ugye nem kell mondanom, hogy a meglepettségnél csak öröme volt nagyobb?! Kíváncsisággal telve húztam fel kezemre a bábokat, úgy mutattam be őket kis unokámnak. A boldogságtól ragyogott kis arca, s mami kössünk üzletet mondta. Milyen üzletre gondoltál kicsim, kérdeztem vissza? Hát vagy mi megyünk apával hozzátok, vagy ti jöttek el tatival mihozzánk és a bábokat is hozzátok.

Okos, rafinált kis hölgyemény, tudja mit akar és mamit hogy csavarja ujjai köré! Na persze én is tisztában vagyok vele, hogy manipulálni, hízelegni tud, ha kívánják érdekei! Ki tudna ellenállni e fantasztikus üzletkötésnek, mit az édesapjával is megosztott. A véletlenek úgy akarták, hogy ők jöjjenek el mihozzánk. Szombat este váratlan meglepetésként érkeztek, s Léna karjaim közé boldogan vetette magát. Hol vannak a bábok mami? Na tessék, hát csak azért jöttél drágaságom? Dehogy mami, téged és tatit is szeretlek nagyon, csak kíváncsi vagyok rájuk! Ahogy nő, úgy kell ” elengedni” az elsőbbséget, megszokni a rövidebb beszélgetéseket, hisz már nem az a kicsi tündér, ki csügg mami ajkain!

Felpróbálta a bábokat, s rögtön improvizált hozzá szöveget! Mami most cseréljünk és mondjuk játszunk el egy mesét, majd én mondom amit az állatok! Bármiről tudd folyamatosan beszélni, mintha könyvből olvasná a történetet. Induláskor vigyázón magam mellé tette a bábokat az autóban, hogy hazáig játszik velük. Mami, majd beviszem az oviba Róka Rudit alvósnak, mert nekem ő tetszik a legjobban. Örömmel számolt be az esti beszélgetésnél, hogy a rókát ígéretéhez híven vitte oviba és tetszett a csoport társaknak.

Ím, egy pár állat bábbal milyen nagy örömet lehet szerezni az unokának, főleg ha mami vevő a bábjátékhoz is! Fantasztikus érzés, hogy rohanó és modern világunkban még a régi idők bábjai is teret hódítanak Léna számára! Szereti az én időbeli meséket is, akár könyvből hallva, akár az interneten nézve. Tanulságos történeteit kommentálja és tanul, illetve okul belőlük. Hálás vagyok érte, hogy társ a játékban, mesében, ami felidézi gyermekkorom mesefiguráit. Bárcsak megállna olykor az élet pár pillanata, míg az unoka csodás kis személye még jobban belevési szeretetét a szívembe, s lelkembe!!! Végtelen hálám a jó Istennek ezért a kis tündérért, kivel megajándékozott!!! Szerelem első látásra, utolsó vérig!!

 

Vissza az előző oldalra