Bohócdoktorok

A PIROS ORR Bohócdoktorok Alapítvány hűséges adakozója vagyok évek óta, mely büszkeséggel tölt el és nem dicsekvésképp! Természetesen mindenkinek saját joga, hogy támogat e valamilyen alapítványt, szervezetet vagy közösséget s azt milyen formában és összegben teszi! 

A Piros Orr Bohócdoktorok Alapítvány küldetése, hogy bohócdoktoraival humort és nevetést vigyen az arra rászorulók életébe. Képzett bohócdoktoraik gyermekkórházakat és idősotthonokat látogatnak, és az ott megteremtett barátságos légkör által segítik a gyógyulást. Az elmúlt 22 év alatt több mint 330 ezer gyereknek és idős embernek vitték el a gyógyító nevetést. Vidámságból sosem elég, ezért az Alapítvány folyamatosan bővíti a bohócdoktori vizitek számát szerte az országban. A Piros Orr Bohócdoktorok Alapítványt 1996-ban alapította az osztrák Rote Nasen szervezet. A Piros orrba öltöztetett doktorok jelenleg 9 budapesti kórházban, valamint Pécsen, Győrben, Miskolcon, Nyíregyházán, Debrecenben és Tatabányán látogatják a beteg gyermekeket heti rendszerességgel. Emellett 3 budapesti idősek otthonába viszik el  a jókedvet, és beszélgetéssel, viccmeséléssel, kártyatrükkökkel, énekléssel biztosítva jó társaságot az időskorúaknak is. Az évek alatt megannyi elismerésben részesültek önzetlen tevékenységüket jutalmazván! Igaz, hogy nem a közvetlen közelünkben vizitelnek a gyógyító orvosok, bizonyára örömmel fogadnák a gyulai és békéscsabai kórház kis betegei is a jókedvet, nevetést és gyógyulást hozó vicces, ám szerfölött nagy szeretettel munkálkodó embereket, akik arra tették fel az életüket, hogy ily módon járuljanak hozzá a betegek gyógyulásához! Bízom benne, hogy az alapítvány egyre több hálás támogatót tud maga mellett és mögött, így lehetősége lesz kiterjeszteni a gyógyító munkát Békés megyére is, melyre nagy szüksége lenne az amúgy is nehéz helyzetben lévő kórházak, szegényes és nehezen működő osztályok, személyzet munkájának ily módon való segítésére! 😊 

Rendszeresen kapok úgymond tájékoztató levelet az alapítvány munkájáról, hálás történeteket az érintett kis betegekről, a támogatott összeg hollétéről és felhasználásáról. Minden levél tartalmazza a köszönetet felém, pedig csekély összeggel járulok hozzá működésükhöz, amiből ismeretlenek részesülnek! 😍 Ezek az emberek hálás szívvel teszik amivel jobb kedvre derítik az éppen műtétre váró vagy már azon túllevő kis betegeket, pedig nehéz pillanatokban is lehet részük, hisz akinek van gyermeke, átérzi, hogy milyen nehéz a beteg gyermek szüleinek lelki és anyagi helyzete! Arról nem is beszélve, hogy látni olyan sérült vagy beteg ” kisembert “.akiből csövek állnak ki, aki nem tud járni vagy épp étkezni, aki sír a szülei után vagy fájdalmában, aki haza szeretne menni, aki csak néz a távolba az őt körülvevő világból semmit nem reagálva! 😢 Nehéz lehet ilyen szívfacsaró látványban részesedve és a betegek történeteit, lehetőségeit ismerve olyan munkát végezni, hogy nevetéssel feledtetni rövid időre a fájdalmat és akár hosszabb távú küzdelmet az abban szenvedőknek! Minden elismerésem a bohócdoktoroknak és a háttér munkálatokat végzőknek, hiszen e gyógyító látogatások megannyi szervezést és munkát igényelnek az alapítvány dolgozói részéről! 😊 Engem személy szerint az tölt el megelégedéssel, hogy mindegy az ország melyik kórházában és hogyan,de e gyógyító tevékenységnek vagy végzésének lehetőségéhez valamilyen szinten én is hozzá járulhatok, szebbé, boldogabbá téve ezzel a beteg gyerekek felépülését és idős emberek otthonokban töltött napjait!

Nem várnak itt vagyonokat, ha mindenki a saját körülményeit figyelembe véve csak pár száz, ezer ft-tal támogat ilyen és hasonló jó célokért küzdő alapítványokat, szervezeteket önzetlenül és azt teszi tiszta szívvel, akkor az emberiség még megmenthető!! Igen, tudom és jogos a felismerés és álláspont, hogy vagyonos, túlfizetett kormányunk tagjai, hozzá tartozói, milliomos és milliárdos vállalkozók tegyék ezt és ha nem, akkor miért nem teszik, hisz Ők megtehetik, mert a közmunkából, minimálbérből és egyéb szociális jövedelemből élők miből adjanak és támogassanak és azt se tudván eljut e a pénz vagy adomány a rászorulókhoz, hisz ők is nélkülöznek és rájuk férne,DE ne ítélkezzünk mások felett, az nem a mi tisztünk!! Ha tudunk és tudom, hogy ez a szegényebb réteg az aki jó szívvel és az utolsót is megossza azzal, kin segíthet, tisztelet a vagyonosabb kivételnek, de akkor adjunk, támogassunk, mert a jó és érző ember így ismerkszik meg, tiszta szívű és szeret! Régi idők szép és követendő mondásai közt volt és szerintem vagyunk még sokan akiknek van is, hogy az úttörő ott segít ahol tud stb. Bár az a világ elmúlt, de eszméi máig élnek szívekben, tettekben és elmékben!!! Önzetlen segítség, szeretet, hála, becsület, tisztelet, oda adás, hit, remény, megbocsájtás, türelem, és sorolhatnám ezeket a szép szavakat, melyek igazak voltak anno kis hazánk lakosaira, akik nem sajnálták az anyagi és fizikai-lelki segítséget a rászorulóknak! Én hiszem, hogy eme társadalmi helyzetben és rétegben sem fogyott ki még a tenni és segíteni akarás valamilyen formában! Pár éve már, de ez írás eszembe juttatta, hogy a Kereskedelmi Bank kezdeményezésére lehetett mese olvasásra regisztrálni, jelentkezni egy adott kórházba! Nem árulok zsákba macskát, ha kibököm, hogy ebben én is részt vettem, így voltam egy alkalommal a gyulai gyermekkórházban és az osztály kis betegeit Dörmi kis mackóval, a nővérkéket házi kolbásszal megleptem és mesét olvasva, beszélgetve velük örömet szereztem azon a délután! ☺ Örültem e lehetőségnek is, hisz saját tapasztalatot szereztem a segítség nyújtás eme formájában!

Visszatérve az alapítványokhoz, nem titok és nem kérkedés, ha beszámolok az általam támogatottakról, akiket évi pár alkalommal, nem havonta és kis összeggel, de segítek! Persze több és más jellegű szervezetek is küldtek már támogatói csekket, azonban mint mindenkinek, nekem is vannak kiadásaim, határaim és addig nyújtózkodok, ameddig a takaróm ér, ezért szelektáltam. A PirosOrr Bohócdoktorok mellett a Down Alapítványt, az SOS Leukémiás gyerekek alapítványát, A Mentőszolgálatot, a Mai Ige Keresztény Médiát támogatom rendszeresen pár havonta és nem egy időpontban. Néha kivételt teszek, ha segítséget kérnek valamilyen formában, hisz a múlt esztendőben adományoztam a Sérült gyermekek javára is alkalomadtán, valamint példaképp hoznám fel, egy gyulai kislánynak a gyógykezeléséhez gyűjtöttek a város üzleteiben elhelyezett dobozokban, számlaszámon, és az Ő támogatását is magaménak tudtam!

Az ember a szívével lát és én azt látom, hogy nagyon sok embernek szüksége van bármilyen támogatásra és a szívemmel adakozok! Van, akinek anyagi szükségletei vannak és sok lúd disznót győz alapon sikerülhet, van akinek úgymond tárgyi segítség szükségeltetik, ruhák, használati tárgyak, műszaki dolgok, játékok, élelmiszerek és nagyon sokan rászorulnának a lelki segítségre! Ha nem áll módunkban pénzzel segíteni az azt igénylőt, ha nem tudunk adni az élelmiszert kérőnek egy doboz tejet, vagy a ruhátlannak egy kinőtt vagy megunt darabot, akkor keressük meg vagy ne forduljunk el attól az embertől, aki csak lelki támaszra szorul! Mindenki környezetében vannak olyan emberek, akik testi-lelki bántalmazásnak vannak kitéve, akit ne adj Isten megerőszakoltak, megvertek és félelemben élhetnek, akiknek a megszűnt munka, elhunyt családtag, betegség, fájdalom teszi nehézzé napjait és elviselhetetlenné életét! Kérem, figyeljünk fel az ilyen emberekre, lássuk meg a teendőket és segítsünk bárkinek, aki rászorult és kéri azt vagy épp nem veszi a bátorságot, tartva a vissza utasítástól!! Segíts, hogy segíthessünk! Mert ma Ő van benne, holnap Én, azután talán Te is! Nem tudhatjuk, hogy kire mit mér a sors, mit hoz a jövő, egyik nap még megvan mindened, pénzed és egészséged, de elég egy pillanat, egy tanítás vagy büntetés az élettől és oda veszett mindened talán nem is a Te hibádból! Ha adsz, jó szívvel add és soha ne érdekből! Emelkedj felül sérelmeiden, s támogass önzetlenül! A jó Isten látja cselekedeted és szeretetedért megjutalmaz! Minden visszatér mindenkihez!! Ha jót adsz, jót kapsz cserébe és a hála nem kerül el!! 😍

Tehát kedves olvasó arra biztatlak, Te is segíts abban a formában, amiben lehetőséged van és Isten is megsegít! 🙂

Vissza az előző oldalra