Előrelátás

Sajtos-sós rúd!

Midőn lábacskám lógatom, jól van lebuktam, néha a neten is lógok, szóval eszembe jutott, lassan itt az év vége is! Összeszedve poraimat és gondolataimat, arra az elhatározásra jutottam, hogy vendégség és szilveszteri wellness, /mit tölthetnénk Siófokon, Hévízen vagy fillérekért Gyulán / híján, csak minimálisra veszem a sütést- főzést ezután! 😉 Amúgy is van még maradék a karácsonyi menüből, ezért nem igazán tervezek, számunkra ez a nap is olyan, mint a többi lesz, csak egy kis rétest és a kedvenc sóst sütöm meg! Ha bántásnak nem veszitek, megosztom e receptem, mit egy kedves ismerősnek köszönhetek, tovább adva nektek!

Hozzávalók:

35 dkg liszt, 1 kocka margarin, 1 kávés kanál só, 10 dkg sajt, 1 tojás, fél kocka élesztő.

Ezeket összegyúrjuk, nem kell hozzá semmi akkor sem, ha úgy érzed, mert mire jól kidolgozod, pont olyan, amilyennek lennie kell!  Gyúrás után kisujjnyi vastagságúra kinyújtjuk, egy tojással megkenjük, 10 dkg reszelt sajttal, szezám és-vagy lenmaggal illetve egész köménnyel megszórjuk tetszés szerint, majd derelye vágóval szemrevaló csíkokat vágunk és sütő papírral bélelt tepsiben szép arany sárgára megsütjük! Ebből a mennyiségből 2 tepsivel lesz, én már duplán gyúrom be és kihűlés után papírzacskóba kis adagokat helyezve beteszem a fagyasztóba későbbi alkalmakra! Vendég érkezésének hírére kiveszek egy adagot és hagyom magától kiengedni, így olyan, mintha akkor sütöttem volna, de akkor sincs aggodalomra ok, ha váratlanul érkezik valaki,mert pár perc a mikróban és azonnal fogyasztható a garantáltan finom sajtos-sós sütemény! 😉 😊

Nagy feneket kerítve, no nem magamnak, csak mondandómnak, e sós rudacska sütését tervezem méghozzá holnapra, mert ma még írásba fektetem az energiámat! Üdvözlök mindenkit szép délutánt kívánva! 😗

Vissza az előző oldalra