Lélekhang

E földi lét oly sok csodát ígért, ám az évek múltával a semmibe vész!

Nem tudhatom! Nem tudhatom e tájék másnak mit jelent……Radnóti Miklós őszinte érzelmű, hazaszereteten alapuló csodás verse a Havasi Balázs által szerzett zenei művel egyesülve újra meg újra megszólaltatja lelkem hangjait!

Magyarságomat büszkén vállalva, s történelmünk fájdalmait elképzelve , könyvekből és őseink szavából ismerve átérzem a korok szépségét, kemény munkáját a határokon, küzdelmét a várormokon! Gyermekkoromban hallott mesék szövevényes szálain futó történetek emlékei könnyeket csalnak szemembe, s felfedezni vélem minden rosszban-megtörésben a szeretet összefogó hatását, legyen az monarchia, köztársaság, szép Magyarország vagy csak egyszerűen A család!

Nagy mérföldkövek övezik életem és sok nehézség, fájdalom jutott énnekem, ami mellé az Úr adott elég erőt elviselnem, s küzdelmeken túljutva folytathattam életem! Midőn azt gondolám, hogy ennél már rosszabb nem lehet, a sors fricskával közli tévedésemet! Ahogy nőttek nehézségeim, feladataim, úgy nőtt bennem a reménység, szeretet és hit! Nem tudhatom, de más sem tudhatja, hogy mi előtt áll Ő és jómagam, nem tudhatjuk mit tervez nekünk, illetve velünk a Mindenható, de azt tudom, hogy a szeretet erejével és imádsággal minden megoldható!!!!

Lehet nem olyan és úgy lesz a folytatás földi utamon amit magamnak elképzelek, s gondolok, de hiszek az Úr kegyelmében, emberi bűneim és gyengeségeim megbocsájtásában, hiszek abban, hogy úgy lesz jó minden, ahogyan Ő akarja, s tervezi életutam!! Bízok benne és magamban, hogy testi-lelki feladataimhoz kapok elég erőt, kitartást, hitet, reményt és szeretetet, amivel visszakapom és összetartom a családom, akikért tanulva a történtekből mindent megteszek!

Nem tudhatom! Nem tudhatom másnak az élet, s család mit jelent, nekem a család az életet, s az élet a családot, mit szeretettel óvok és Istenre bízva gondjaink, életünk, hozzá imádságba fordulva hálát adok jómagamért és őérettük! Áldott legyen az Úr és legyen meg az Ő akarata! Ámen!

Vissza az előző oldalra