Megéri jónak lenni!

Csodás a reggel! 🙂 Mindennek ellenére csak az lehet, hisz új nap kezdődik és újabb lehetőségek! Van okunk a boldogságra, reményünk a csodára várva, hisz pozitív életszemlélettel új alapját rakhatjuk le az előttünk álló napnak!

Ha őszinték akarunk lenni magunkhoz és egymáshoz, napestig sorolhatnánk a fájdalmunk és megpróbáltatásunk! Persze, hisz mindenkinek van baja, s gondja e világon! Ki betegségekkel, munkanélküliséggel, családi konfliktusokkal vagy épp nélkülözéssel él akár saját hibájából, akár a sors csapásaként! 🙁 Minden fájdalom és nehézség olykor betelíti azt a bizonyos poharat és kétségbe ejti a szenvedőt, ki akár a megváltó halált is kívánja, rossz tetteket visz végbe attól várva a javulást vagy bűnbe esik, hogy könnyítsen terhein! Csakhogy nem ez a megoldás!!! Igenis van segítség többféle formában, van minden bajra gyógyír csak meg kell keresni és ki kell aknázni a lehetőség minden formájában, hogy segítsünk magunkon és az arra rászorulókon!!

A szeretet, az együttérzés, a hála, szorgalom, becsületesség és remény megannyi pozitív lehetőség! Talán egyenként kicsinynek tűnnek, de ha minél több formában jelennek meg életünkben, összetevődve sokat jelentenek! 😉 Szeretni jó, sőt kell is magunkat és másokat, van akinek ez a gyógyulással felér! Együtt kell érezni küzdő és nélkülöző, s talán beteg embertársunkkal, annál is inkább, hisz nem tudhatjuk számunkra is mit hoz a jövő! Lehetünk abban a helyzetben, mint Ő, de a sors nagyobb terhet is rakhat ránk és nekünk is jól esne egy kis együttérzés! Hálásnak kell lennünk az életünkért, a szüleinkért, gyermekeinkért, a családjainkért, az otthonunkért, munkánkért és mindenért, amivel a sors megajándékoz, hisz nem mindenki kapja meg azt, amit mi! Szorgalmasnak kell lenni, hisz azzal oly sok minden elérhető, kivitelezhető! A szorgalmas ember gazdag mindenféle szempontból! Becsületesnek kell lennünk mindenféleképp, hisz ez a legnagyobb erény, mit tanultunk és láttunk szüleinktől, elődeinktől! A becsületesség kifizetődő, még ha azonnal nem is látható, érezhető! Reménykednünk kell a jóban, az igazságban, a hitelességben, az őszinteségben, a szeretetben és végtelenségben! Mert a remény tarja össze az életünket és azt a sok szép pozitív dolgot, mit anno is jelentett! 😊

Ha csak a saját életünkre gondolunk és múltunkra visszatekintünk, láthatjuk és érezhetjük a változást, miben volt és van részünk mostanság! Csupa nehéz, negatív, embert terhelő, idegőrlő feladatok és nehézségek, felgyorsult, stresszes élethelyzetek, mikben teljesíteni és küzdeni kell! 😒 Eltűnőben vannak és sajnos ritkán észrevehetők azok a régi szép szokások, melyek életünk megkönnyítették! Amikor örömmel járt az emberfia dolgozni, hisz biztos volt a munkahelye ahol kapott annyi jövedelmet ami fedezte kiadásait, boldogult és tervezhette, kivitelezhette álmait! Veszendőben a becsület, szorgalom, igazság megannyi formája, előtérbe került a csalás és lopás kis, illetve nagymértékű terjedése, a hazugságok szaporodó listája, a munka kerülése vagy összecsapása, a tisztelet földbetiprása, a megbecsülés és szeretet sokszor szó szerinti megölése, a negatív, rossz dolgok emberekbe való sulykolása, befolyásolása, emberek életének nagy mértékű megnyomorítása, mind több rétegnyi bőrének lenyúzása azok részéről, akik irányítják, felügyelik az életünk, felettünk való döntéseikkel ellehetetlenítenek, a hatalom vissza élésével kisemmiznek és kettétörik amúgy is gyönge életünk! 😥

Mégis azt mondom e sok rossz dolog és életjelenség láttán, hogy van remény!!! Nem veszett még ki a jó és szép, van akiben még él a hit, hogy nincs egyedül!!! Van aki tudja mit jelent a becsület, szorgalom, munka és hivatástudat, bölcsesség, megbocsájtás, őszinteség, szeretet, hála és remény!!!!!😀 Csak meg kell találni egymást, magunkban és bennük a már talán csak pislákoló jó fényét, összefogással és példával újra izzítani a parazsat,melyet nem olthat ki a rossz gyávaság és megalkuvás!!!! Vannak még élő példák, emberek, kik tudják, hogy miként kell élni és jónak lenni jó, mert ha már kis hazánkban nem is, de az Úr előtt mindenképp megéri!!

 

Vissza az előző oldalra