Mennyei csoda

A szó szoros értelmében mennyei csoda az unoka egy magamfajta nagymami életében! 😍 Soha nem gondoltam volna, hogy ilyen magasztos és örömteli érzés, amit kivált belőlem az Ő kicsiny léte! 😊

Mindig is szerettem volna, hogy kislányom szülessen, ám az égiek másképp döntöttek ez ügyben! Nagy fájdalom volt nemcsak testileg a műtét, mellyel eltávolították belőlem azt a szervet, amiben megfoganhatott és kifejlődhetett volna egy új kis élet, hanem lelkileg mély nyomot hagyott bennem, hogy ebbéli vágyam már soha nem teljesülhet! 🙁 A sors elvette tőlem ezt az esélyt, mit talán kitoltam volna negyvenes éveim elejéig, ha úgy adódik, hogy van erre remény!

Bizonyára meg volt ennek is az oka, hogy három fiúval büszkélkedhetek és nagy boldogság számomra, hogy nagyszerű embereket sikerült belőlük faragnunk férjemmel egyetemben! 😉 Teltek,  múltak az évek, gyermekeim sorban kirepültek és az idősebb fiam nősülésre adta a fejét, majd jött a boldog bejelentés, hogy gyermekük lesz!

Már a hír hallatán lelkemet boldogság járta át, ám amikor kiderült, hogy a menyem kislányt hord a szíve alatt, az maga volt a földöntúli csoda! Nem lehet elmondani, leírni azt az érzést, ami átjárta a szívem, hogy egy kis csodában újra élhetem már a nagymamaság boldog perceit, láthatom piciny kis kezeit, lábait, puszilgathatom mosolygós arcocskáját, simogathatom fürtös kis haját! 😍Az Ő várva várt eljövetele megkönnyítette a gyász fájdalmát édesanyám elvesztése miatt, bár az a kettősség, hogy árva lettem hajnalban, délután nagyszülővé avanzsáltam, nem kis lelki teher volt számomra! 😪

Amikor kedves menyem kitolta Őt picinyke ágyában, megláttam, akkor már tudtam, hogy ez SZERELEM!! A kis csoda, aki belépett az életembe, elnyomva a rettegést a szülém elvesztése miatt, a mindennapi aggódást, várni a számára megváltó halált, a gyászt, ami magányra ítél, az unokám megszületése felülírta, segítette az elengedést! Sajnálom, hogy nem tudtam Őt csak rá figyelve, izgatottan várni, de azokban a napokban a szülők feletti elfojtott érzelmek, a kihasználatlan idő mit együtt nem éltünk meg, a fájdalom, hogy anyukám bármelyik pillanatban átléphet a földöntúli mennyek országába és csatlakozik édesapámhoz engem és testvéreim árvaságra ítélve magamra hagyva, nos ez az érzés megnehezítette a boldog várakozás perceit!

Az első találkozást vele, picinyke testének magamhoz való ölelését nem feledem soha! Megkaptam életem álmát kettősen is, hisz menyemet lányomként szerettem mióta megismertem és az a csodálatos kislány, akivel megajándékozott engem, felülírta minden várakozásom! 😍 Októberben már 3 éves lesz az én kicsi Lénám és minden egyes találkozás, vele töltött idő számomra a legszebb ajándék!! Nagyszerűnek tartom a technikát, mellyel a régi képek és videók vissza nézhetők! Nyomon követhető fejlődése, növekedése, okossága, csivitelése, mesélése, amint új tudásra tesz szert elámítva minket! 🙂

A Lénával való játék oly csodás időtöltés számomra, ami semmi mással fel nem ér, a kíváncsisága a világ dolgai felé, az állatok szeretete, igénye a szépre és egyszerűségre, játékra, csínytevésre édes kis cinkost varázsol belőle! 😂Nagyon sokan ismerik az unokámat, nem tudom néha eldönteni, hogy ezzel jót vagy rosszat teszek e neki, hogy a neten megosztom kedves pillanataink, videóit, de önző módon szeretném tudatni a világgal, hogy én vagyok a legboldogabb ember a világon!!!!!!!! Bizonyságul mutatom a világnak, beteg embertársaimnak, szeretetet nélkülözőknek, árváknak és egyedül lévőknek, hogy az unokában, vagy más ember fiában megtalálhatja az élet értelmét!! A szeretet egy csöppnyi emberkének, egy mosoly ismeretlen kis legénynek, egy kacsintás a szöszke hercegnőnek, integetés, puszi küldés a parányi csodának, kit gyermeknek titulálnak, megváltoztathatja napjaink és boldog pillanatokat csempészhet szürke hétköznapjaink robotoló malmába!!

Léna szeptembertől ovis lesz, már számol, verset mond, énekel és angol, szerb szavakat is tud, ám unoka hiányában, ha egy kis óvodás szavalatát hallgatod, feldobódik a napod!!! Ha egy kis iskolás vagy nagyobb diák tudása felől érdeklődsz, az figyelmességed szeretettel hálálja meg! Ha kíváncsi vagy a napi elfoglaltságára, ha van időd a számára, bizony Isten meghálálja!!! Mivel? A mosolyával, nevetésével, kedves szavával, ahogy feléd nyújtja kezecskéit, ahogy boldogan szól, hogy itt van mami!!!!😍Amikor álmából ébred, s kinyitva csillogó szemeit, szája mosolyra húzódik, s megszólal ..mami!!! Ennél fogva szebb és meghatóbb pillanat nincs is! Már már attól félek néha, hogy nem viszem e túlzásba a szeretetem felé, hogy nem lesz e neki vagy szüleinek terhes e meghittség, de elhessegetem magamtól e csúnya gondolatokat, hiszen az unoka és nagymama szerető kapcsolata csak építő jellegű lehet!! Tudom, elkényeztetjük és ezt nem az ajándékok megvásárlására értem, hisz nincs értelme drága ruhák és játékok tömkelegének, mert oly hamar nő, hogy nem igazán lennének kihasználva, de ettől függetlenül, amivel tudom, meglepem őt! S talán jobban örül egyszerű, kicsi dolgoknak, egy bohókás játéknak, mint amikor mami a pincéről a fűben csúszik le vagy épp gödörben mászkál, mintha méregdrága ajándékkal kedveskednék neki! Szerencsére most sűrűbben találkoztunk, így módomban volt valamit mindig kitalálni, és amint sokan látták, egy kis rózsaszín gumicsizma, piros esőkabát mily csodás mosolyt varázsolt rá! 😍 Ezekért a pillanatokért érdemes élni, várni a következő találkozásig, amikor újabb élményekkel és érzésekkel gazdagít akit a világon a legjobban szeretek és imádok!!!

Ő pedig Léna az én szeretett kis unokám!!!😍

Vissza az előző oldalra