Most és mindörökké gyermeki lélek!

Légy boldog és szabad, önfeledten vidám Itt és Most! 😊

Úgy gondolom, nem igazán őrzünk meg minden élményt, emléket gyermekkorunkból, hisz az évek során rengeteg impulzus és új dolog ér mindannyiunk! Szerény személyem tudná értékelni, ha az évek sora vissza pörgethető lenne, így bizonyosságot adva néhai tetteinkre, döntéseinkre! Mint egy emlékkönyv, amiben leírtuk, talán időnként én is, a napi történéseink.

Milyen csodás érzés lenne látni önmagam kisbabaként, vajon én is olyan édes csöppség voltam, mint Léna unokám?? 😍 Nem sok fényképem van gyermekkoromból, főleg kicsiként, de biztos szép lehettem szőke, göndör fürtökkel.😉 Mi volt vajon az első szavam és hogyan éltem meg a kis húgom majd két öcsém születését? Milyen példát mutatott bátyám, talán fapuskájával vagy kardjával játszhatott? Bizonyára, hisz anno még szép volt a gyerekkor!!

A fiúk bandáztak, a lányok babáztak és labdáztak, ugró köteleztünk, háborúst játszottunk vagy éppen főztünk a magunk építette kis házban, mit fél téglákból raktunk fel pár sorból. Kidobott edényekben, földet és homokot felhasználva, téglaporral fűszerezve készítettük ételeink. Voltam ám boltos is, testvéreimnek eladva az árut. Kimentünk a határba és átjártunk a sarkon lakó, 12 gyermeket nevelő Bözsi néniék, az eperfát látogatni.

Milyen boldog gyermek lehettem, amikor nagyszüleimnél a portulácskát csodáltam, a kútba nézve féltem, ha magasan volt a víz, melybe nagyapám vödörbe eresztette le a szódát hűtés gyanánt! Vagy a kanta fedelébe vízi ciberét csinált, melybe kenyeret aprított, mit akkor nem szerettem én! Olyan jó érzés vissza tekinteni, de sajnálom, hogy oly kevés az emlékem!

Szeretnék újra gyermekként élni és érezni, semmi rosszal nem törődni, minden szépre rácsodálkozni, minden pillanatot át és megélni, úgy szeretnék újra gyermekként élni! 😊

Vissza az előző oldalra