Mr. Bean 😁

Ezen a januári napon évekre visszamenőleg nézve több híres ember született vagy hunyt el!

Kiragadnék néhány emlékezésre méltó eseményt, mely köthető ehhez a naphoz és úgymond általam is ismert.

20 évvel ezelőtt meghalt Tichy Lajos válogatott labdarúgó, edző. ☹ 10 éve hunyt el Ilosfalvy Róbert tenor operaénekes. 🙁  11 éve mondott búcsút e földi világnak Körmendi János, Kossuth-díjas színművész, érdemes és kiváló művész. 🙁

Ám ehhez  a naphoz ne csak szomorú eseményeket említsek, itt van például a 122 évvel ezelőtt született Szálasi Ferenc 1944-1945 között Magyarország “Nemzetvezetője”. Vagy egy híres, a 126 évvel ezelőtt született Endresz György pilóta, aki navigátorával Igazságot Magyarországnak feliratú repülőgépükkel első magyarként, / a világon tizenötödikként /átrepülték az Atlanti óceánt . Említésre méltó még egy születési hír, ami több évszázaddal ezelőtti, mégpedig 607 éve, 1412-ben megszületett a francia Jeanne D’Arc, a mártírhalált halt harcos parasztlány.

Nos, kiragadnék számomra egy kedves és vicces férfiút, aki 64 évvel ezelőtt született, mégpedig  Rowan Atkinson színészt, a brit humoristát, rendezőt, eredeti szakmája szerint villamosmérnököt! Szülei gazdálkodtak, Atkinson Oxfortban tanult. Idővel megnősült és két gyermeke született. Pálya futását egy komikus műsorban kezdte, majd első sikereit egy sorozatban kapott főszerepnek köszönheti. Nemzetközi siker alapjait a leghíresebb szerepével, az esetlen és vicces figura, Mr. Bean megformálásával biztosította. Fantasztikus hősünket 1989-1995- ig keltette életre a televíziós sorozatban, melyből 1997- ben mozifilm, majd 2002-től rajzfilm is készült. A Mr. Beant játszó színész frenetikus gesztusaival és arcjátékával, kelekótya viselkedésével hamar belopta magát a vicces és poénos történeteket kedvelők szívébe! 😁 Meg sem kell szólalnia bármilyen szerepet vagy történetet játszik, hisz már maga a megjelenése mosolyt csal a nézők arcára!

Ahhoz, hogy hiteles legyen ez írásom, megnéztem Mr. Beam Az igazi katasztrófa című filmjét, mely 1997- ben készült! 😀Szavakkal nem lehet kifejezni a film nyújtotta pozitív élményt, már maga a történet vicces, hiszen egy neves múzeum, a Királyi Nemzeti Galéria teremőreként dolgozik főhősünk, akit szeretnének kirúgatni az igazgatóval botrányos lustasága miatt, ám anno kezdő korában Ő vette fel és nem szívesen válna meg beosztottjától! A múzeum vezetői elküldik Mr. Beant Los Angeles művészeti galériájába neves Dr.-nak álcázva, ahol Amerika legnagyobb festményét készülnek bemutatni és nem kis kalamajkát okoz megjelenésével, viselkedésével mind az Őt vendégül látó családnál, mind a múzeumban!

Főhősünk vicces megnyilvánulásai, grimaszos arckifejezése, gyermeki értetlensége és őrült- elmebeteg viselkedése mosolyt csalt arcomra, nevetés nélkül nem lehetett végig nézni fantasztikus alakítását! 🤣 Rájöttem, hogy sokkal többször kellene néznem a filmjeit, hisz szerepeivel elfeledteti fájdalmam, előidézi jó kedvem, s hangulatom feldobva pozitív érzések kerítenek hatalmukba!! 😍

 

 

 

Vissza az előző oldalra