Születésnap

Megszületünk majd meghalunk és a köztes időben évről évre eljön a születésnapunk! 🙂Mily csodálatos pillanat, amikor egy családba megérkezik a várva várt baba, megszületik kit talán oly régóta vártak! Szüleik, nagyszüleik óvják minden léptét, tanítják és féltik, óvják és szeretik, megdorgálják és kényeztetik! Telnek, múlnak az évek és hirtelen felnő a gyermek! Túl az iskolai éveken szárnyra kél, hisz várja a végtelen!

A születésnapok minden korban szépek, jönnek a boldog köszöntések! A kisgyermek kíváncsian várja a családot a szülinapi tortával és ajándékkal, még nem tudja e napnak felfogni a súlyát! Ám ahogy telik az idő, iskolásként már érzi ennek fontosságát, s felkészül rá! Terveket sző, barátokat hív, hogy vele töltsenek el egy kis időt. A család már háttérbe szorul, mert számára tágul a világ, a tér és egyedül járja útját, míg révbe ér.😌

Bohókás fiatal, sikeres értelmiségi, kegyvesztett semmittevő, vagy kétkezi munkás, egyre megy, mert a születésnap mindenki számára fontosabb. Ki-ki a maga módján ünnepel, családi vagy baráti társaságban vagy egyedül a nagyvilágban, de tudja számára ez mit jelent! Az évek múlásával nemcsak a gyertyák száma szaporodik, az értelem is nagy fontossággal bír, már tudja az ünnepelt, hogy az életút könnyen vagy rögösen, ám vészesen fogy! Vannak kihívások, küzdelmek, miknek meg kell felelni,  tanulni, elbukni és újrakezdeni, nem számolva a hirtelen jövő akadályokkal, de mindent túl kell élni, valameddig!

A sors néha kegyetlen, hiába történik okkal minden, nehéz megérteni az érthetetlent! Vannak nem várt élethelyzetek, balesetek, betegségek, melyek után eltöpreng az ember az élet múlásán és már tudja értékelni, mit azelőtt nem tett! Újra szeretné kezdeni, élni az életét, hogy szebbé, jobbá és szeretetteljesebbé tegye, hogy másképp vigyen végbe dolgokat, hogy elutazzon a szeretteivel, hogy megbocsájtson ha kell, hogy Ő nyerjen bocsánatot azoktól, kiket megbántott, s talán mindent másképp csináljon! Ám ami biztos, hogy erre senki nem képes, csak a jövőjén változtathat! A múltban történt sérelmeken túl kell lépni, a hibákból tanulni, belőlük a konzekvenciát levonni és új lapot nyitni! A MOST-nak és JÖVŐ-nek!

A születésnap a legjobb alkalom arra, hogy megfogadja magának és másnak a halandó emberfia, hogy további életén változtat! Úgymond bakancslistát ír és megcsinál mindent amit szeretne, hogy emlékei legyenek! Fontossági sorrendet készít, miben már nem a megfelelési vágy az úr, amikor magáért tesz meg bármit és mindent, hogy szerető családja körében még sok évig ünnepeljen! Élni kezd és új utakat keres! Mindent megtesz a testi és lelki egészségéért, a természetért, családért és önmagáért! Kirándul, utazik, élményt szerez, értékel és új barátokat keres, ismeretségeket köt és tapasztal! Tisztában van vele, hogy az élet az évek múlásával gyorsan elszáll és sajnos nem végtelen! A munka szükséges, ám azzal tölteni egy egész életet, már nem! Tudni kell a határt, mi a fontosabb? Egy stresszes világ kihívásainak mindenáron megfelelni, hajtani, gürcölni az égig és depressziósan, betegen, szenvedve a halált remélni még oly fiatalon vagy kímélve magát és családját, szép élményeket keresve és átélve, szerényen, ám boldogan élni sokáig a jövőben, nem mindegy!

Nos, kedves születésnapos kinek mikor van és hogy! Tégy számot vetést, gondold át életed és érveid, fogadd meg tanácsom és élvezd az életet! Kívánom neked és bárkinek, hogy e napot soha ne feledd! A szülinapodon és életed bármely napján légy nagyon boldog és egészséges, áldjon meg téged az Úr és adjon még sok szép évet! 😊

 

Vissza az előző oldalra