Vissza a kezdetekhez, avagy diétára fel!

Bizonyára nem vagyok egyedül, akinek ” bármilyen ” okból sikerült megszabadulnia a múltban pár kilótól! 😉

Részemről váratlan, inkább egészségügyi gondok miatt kezdődött a dolog, aminek nem igazán örültem, mert fájdalmak gyötörtek! 😦 Évek óta próbálkoztam eredménytelenül, mondjuk 6 éve éppen sikerült, ám betegségeim és megváltozott körülményeim miatt vissza jött az édes teher, mely újra nehezítette életemet! Egészen eddig és ne tovább!!!

Vizsgálatok egész során estem át, kizárolandó a testi betegségeket, ami végül is eredményre vezetett! 😏  A mai rohanó élet, a mindennapi kihívások, megfelelni vágyás és egyéb “finomságok” okozta stressz miatt indult meg a fogyás. Idővel a kellemetlen tünetek elviselhetővé váltak és tudtam örülni a fogyásnak! Már könnyebb volt a mozgás, a munka, kisebb méretű ruhákat vehettem fel, ez örömömre szolgált! Persze ez mind szép és jó, de ne higgyük, hogy fenékig tejfel ” a lelki tényező!! A biztató örömöt felváltotta a kétségbeesés, hogy Úr Isten, hogy nézek, ki?? Eddig legalább kerek és telt voltam mindenütt, kit érdekelt, hogy a formám a zsírnak köszönhető! Végtagjaim rohamosan vékonyodtak, mellem kisebb és lapos lett, igaz az ” úszógumim” mérete is csökkent, a fogyás centikben volt mérhető! Az éveim száma gyarapodik, ennél fogva a női dolgok is beleszólnak testi-lelki életembe, egy fontos tényezővel gyarapítva negatívumait! Több, mint 13 éve méheltávolításon estem át, felborítva ezzel szervezetem biológiai óráját, már átéltem a klimax tüneteit, melyet a múltamnak tekintettem, ám ez korántsem van így! A mostani fogyásom nemcsak a stressznek, de a hormon változásnak is köszönhető, ami lelkileg sem épp pozitív tényező! 😒

Nos, kedves nőtársaim, kik súlyfelesleggel küzdötök vagy épp leadott kilóitoknak örültök. Mindenki problémájának más és más oka van, betegség, rossz étkezési szokások, rohanó életvitel, mozgásszegény életmód és ugyanúgy más diéta, sport tevékenység, menü avagy életmód váltás szükséges, ami segíthet a felesleges súlytól megszabadulni, illetve megtartani! Ezt a módszert mindenkinek saját magának kell megkeresnie, végig küzdeni, ebben sajnos nem tudok segíteni, maximum azzal, hogy leírom, nekem a rajtam kívül álló okok mellett mi segített!

Eleinte a panaszaim miatt alig tudtam enni valamit, majd a szelektálás következett, kitapasztalni, hogy mi az,amitől tünetmentesen étkezhetek! Minimális mennyiség ebből is, hogy a gyomornak az emésztést könnyebbé tegyem! Kis tányér, kis kanál,lassú evés, közben pozitív gondolatok, hogy milyen jól nézek ki! 😉 A háziorvosom szerint is, bár ezt vitattam, hogy igen, ruhában! 😅  Néha, mondom néha tornázgattam, hisz kinek volt kedve a mindennapi hajtásban a kemény edzéshez, gondoltam nekem így is elég lesz! Valóban, a hirtelen fogyás után mondhatnám, hogy megállapodtam, igaz a leadott 13 kg súlyhoz még 5-öt szívesen nélkülöznék, ha nem jött volna közbe a karácsony! Bizony kedves olvasó, bűnöztem! 😕 Elgyengültem a szeretet égisze alatt és a családomnak sütött-főzött temérdek mennyiségű sós és édes falatoknak nem tudtam és akartam ellenállni, hisz már tudom a receptet, amivel ezen úgymond könnyen segíthetek!!

Minden fejben dől el, ez igaz!! Íme az én módszerem, amit a megmaradt,ám már kevesebb mennyiségben elfogyasztott ételek után elkezdek! Reggeli ébredést követően egy pohár langyos víz elfogyasztása, mit egy tenyérnyi teljes kiőrlésű vagy magvas barna ,pirított kenyér megkenve kenőmájassal, egy szelet sonka felvágottal, paradicsommal vagy ízesítés nélküli teával, gyógyteával. Választható még zabpehely, lenmaggal, dióval, mazsolával. A nap folyamán attól függően, hogy mikor megyek dolgozni, az ebéd egy kis leves, este főzelék virslivel vagy abonett sonkával, teával. Sajnos rendszer nincs az étkezésemben és az utazás miatt kevés folyadékot viszek be, mert egészségügyi problémával küzdök, de próbálok odafigyelni, már csak az emésztés érdekében is! Sajnos a tejtermékeket is ki kell iktatnom,néha minimális laktózmentest megreszkírozok. A leveseket étkezési keményítővel vagy barnarizs-kásával sűrítem, a gyümölcsöktől szintén tartózkodom a puffadás elkerülése végett, ami a cukorszintemnek is kedvez. Üdítőt, szeszes italt ünnepi alkalmakkor fogyasztok, ezért ennek kiiktatása nem okoz gondot! 😏 A péksütemények nem hiányoznak, a tésztákért sem harcolok, barna rizsre esküszöm! Elkezdem a gerinc tornát, esetenként egy lassabb, nyújtó gyakorlatokat is bevonok, a szoba biciklizésre sajnos a neten való lógás miatt nincs időm!

Tudom, sokat kell a levegőn mozogni, keveset és többször enni, lisztes-zsíros étkeket kerülni, de nem mindent tudok betartani! Próbáltam a kávétól megválni, de neki nem tudtam ellenállni, végül is kell valami boldogságot előidéző finomság és tevékenység! Most, hogy leírtam mit kell tennem, rájöttem, a folytatás nem is lesz egyszerű, ám kellenek a kihívások, a küzdelmek, a tapasztalatok, a tanulságok, az eredmények, a boldogság az elvesztett kilók és a megtartott súly felett!!!

Munkára fel kedves sorstársaim, vége az ünnepeknek, a vendégségeknek, ahol nem mondhatsz nemet, a lustálkodásnak és vegyétek fel velem együtt a kesztyűt a túlsúllyal, plusz kilókkal szemben!!! Képzeljétek el magatokat amint az álomsúllyal éltek, egészségesek és gyönyörűek vagytok, találjátok meg a számotokra legmegfelelőbb módszert és küzdjetek, dolgozzatok rajta,mert sikerül!! Itt és most!!!Kívánok magunknak kitartást, pozitív hozzá állást, erőt, egészséget és hitet, mellyel véghezvisszük a fogyást!!!😀😍 😘

Vissza az előző oldalra